Trainingen Digitaal aanbesteden

Sinds 1 juli 2017 is digitaal aanbesteden of e-aanbesteden verplicht. Het elektronische aanbestedingsproces verloopt via platforms zoals TenderNed, Negometrix, CTM en Ariba. Als u meedoet aan aanbestedingen is een goede basiskennis over het digitaal inschrijven via deze systemen nodig. Met een aantal praktische tips uit de trainingen Digitaal aanbesteden voorkomt u het risico op uitsluiting.

Wat houden de trainingen Digitaal aanbesteden in?

Digitaal inschrijven op aanbestedingen is niets meer of minder dan een andere manier van pitchen of acquireren. Aanbestedingen werden al digitaal gepubliceerd, nu moet u ook alle stukken digitaal beschikbaar stellen en verloopt communicatie rondom aanbestedingen digitaal. Deze training bereidt u voor op deze ‘nieuwe’ manier van aanbesteden.

Is deze training voor u?

Voor zowel de beginnende als de gevorderde inschrijver is deze training de juiste basis om digitaal in te schrijven op aanbestedingen en de basis van het e-aanbesteden onder de knie te krijgen.

Wat heeft u aan de basistraining (digitaal) aanbesteden?
 • U krijgt de juiste theoretische basiskennis over digitaal aanbesteden en kunt dit vervolgens goed vertalen naar uw eigen organisatie.
 • U krijgt zicht op voor u relevante opdrachten dankzij een effectief zoekprofiel in TenderNed of ander digitaal platform.
 • U krijgt inzicht in uw rechten en plichten bij het digitaal inschrijven op aanbestedingen en een duidelijk beeld van de tijd en kosten hiervoor.
Methode

In een dagdeel nemen wij de basistheorie van digitaal aanbesteden met u door. Voorafgaand aan onze training inventariseren wij specifieke wensen om in de training voor u herkenbare voorbeelden te gebruiken.

Inhoud training

In een dagdeel nemen wij de basistheorie van aanbesteden en de globale werking van TenderNed en andere digitale aanbestedingsplatforms met u door. Daarbij komt aan bod:

 • Wat is een digitale aanbesteding?
 • Hoe werkt digitaal aanbesteden via TenderNed?
 • Wat houden platformen als Ariba of Negometrix in?
 • Welke platform gebruik ik voor mijn aanbestedingen?
 • Hoe pak ik een duurzame digitale dossiervorming aan?
 • Welke actuele ontwikkelingen zijn er?
Praktische informatie
Duur12.30 – 16.00 uur (inclusief lichte lunch)
Kosten€ 250,- excl. BTW per deelnemer
LocatieDen Haag, Groningen
Tip: Incompany trainingen aanbestedingen

Zijn er meerdere mensen in uw organisatie betrokken bij aanbestedingen? Dan is een incompany training vaak praktischer en voordeliger. Neem onze training ‘Werken met TenderNed’. Deze training wordt specifiek op uw organisatie toegespitst zodat u de voorbeelden direct in de praktijk kunt brengen. Een maatwerktraining kan ook een combinatie zijn van een training over sales- en bidmanagement en wet- en regelgeving bij aanbestedingen.

Beschikbare data

Momenteel nog geen data beschikbaar

Andere trainingen

 • Basiscursus Europees Aanbesteden door VdLC
  Regelgeving en jurisprudentie vormen de basis van het aanbesteden. Start daarom met een effectieve training over de aanbestedingswet 2012 of de nieuwe Europese richtlijn. Samen met het opleidingsinstituut VDLC, specialist in (Europese) aanbestedingen en wetgeving, heeft Tender Services Group een praktische training ontwikkeld.
 • Trainingen Digitaal aanbesteden
  Wat is een aanbesteding? Waar vind ik de juiste informatie over aanbesteden en hoe bepaal ik of de opdracht haalbaar en realistisch is? Vragen waar iedereen die wil inschrijven op een aanbesteding mee te maken krijgt. Daarom is er de Basistraining (digitaal) aanbesteden waarbij u kennismaakt met de do’s en dont’s van deze formele overheidsprocedure ...
 • Best Value for Procurement (BVP) interviewtraining
  Het interview is vaak de doorslaggevende factor bij het gunnen van de opdracht. Voor een goede voorbereiding en hogere winkans is er de BVP interviewtraining van Tender Services Group.
 • Kennissessie: Introductie Aanbesteden
  Wilt u uw kansen op werken voor de overheid vergroten en dus meer weten over aanbestedingen? Kom naar onze kennissessie: Introductie Aanbesteden in Leeuwarden of Den Haag.
 • Maatwerktraining Aanbestedingen voor ondernemers
  Meer verdieping of strategie in aanbestedingen nodig? Laat onze adviseur contact met u opnemen om samen te kijken naar gerichte incompany trainingen of open trainingen op maat.