tsg-432805935tsg52475

Rechtsgeldige ondertekening

Tekenbevoegdheid, rechtsgeldige ondertekening en de volmacht

Kennisbank | Bewijsstukken | Tekenbevoegdheid, rechtsgeldige ondertekening en de volmacht

Tekenbevoegdheid, rechtsgeldige ondertekening en de volmacht

Door het indienen van een inschrijving doet u onvoorwaardelijk aanbod richting de aanbestedende dienst. De elektronische inschrijving via een aanbestedingssysteem (bijv. TenderNed of Negometrix) wordt verzonden door middel van een muisklik. Veelal voegt de aanbestedende dienst documenten toe aan de aanbestedingsstukken die ingevuld en rechtsgeldig ondertekend moeten worden bij de inschrijving.

De tekenbevoegdheid kan blijken uit het handelsregister, de statuten of een volmacht. In het handelsregister staat beschreven of een persoon volledig tekenbevoegd is, of dat er een beperking aan de tekenbevoegdheid is opgelegd (bijv. tot een bepaald bedrag). Wanneer iemand volledig vertegenwoordigingsbevoegd is, dan kan zij een andere persoon volmachten om te ondertekenen. Bij een beperkte tekenbevoegdheid tot een bepaald bedrag is een volmacht alleen rechtsgeldig indien de inschrijfsom lager is dan het desbetreffende bedrag.

Statuten

Bij een BV of een NV kan In principe iedere bestuurder alleen (zelfstandig) namens de BV of NV tekenen, tenzij de statuten beperkingen bevatten. Wanneer in de statuten een twee-handtekeningenclausule bevat, dan dienen de aanbestedingsstukken door de bewuste twee personen getekend te worden.

Volmacht

Indien een bestuurder een volmacht verleend, dan raden wij u aan om de volmacht bij te voegen aan de inschrijfstukken.

Bestuurder is een rechtspersoon

Wanneer het bestuur van de inschrijver bestaat uit een rechtspersoon, dan raden wij u aan om de tekenbevoegdheid van de bestuurder van de bovenliggende Bv’s aan te tonen middels een uittreksel van het handelsregister. Indien hier meerdere Bv’s boven hangen, dan raden wij u aan om alle uittreksels van alle boven hangende Bv’s mee te sturen. Zo kan de aanbestedende dienst gelijk verifiëren dat de ondertekenaar daadwerkelijk tekeningsbevoegd is.

Winnend inschrijven met Tender Services Group

Tender Services Group is hét adviesbureau voor kennis en expertise bij (inschrijven op) aanbestedingen. Vanuit onze productlabels TenderService, TenderCoach, Trainingen in Tenders en TenderScope werken wij samen met ondernemers aan de beste kansen bij aanbestedingen en aan de professionalisering van opdrachtnemers en opdrachtgevers.

Kunt u wel ondersteuning gebruiken op het gebied van strategievorming (winnend onderscheidend vermogen creëren)? Dan bent u bij Tender Services Group aan het goede adres. Wij hebben sinds 2003 al meer dan 1000 bedrijven begeleidt, in werkelijk alle sectoren!