tsg-432805935tsg52475

Wat is een strategische inschrijving op een aanbesteding?

Optimaal gebruik maken van de voorgeschreven gunningsmethodiek.

Kennisbank | Analyse aanbesteding | Strategische inschrijving

Strategische inschrijving

Inschrijvers weten soms in een Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding (BPKV)-gunning erg handig gebruik te maken van de scoringsmethodiek die voor de opdracht is bepaald. Zij weten bijvoorbeeld maximale punten bij een inschrijfstaat/ prijzenblad te scoren door te schuiven met bedragen over de verschillende posten. Het kan zijn dat door handig inschrijven niet de beste aanbieding wint. Strategisch inschrijven is toegestaan!

Voordat u in het prijzenblad de cijfers invult, raden wij u aan om de aanbestedingsdocumenten nog eenmaal aandachtig door te lezen. Vaak staat daar beschreven wat wél of niet is toegestaan. Het inschrijven met een relatief laag inschrijfbedrag kan strategisch (én rechtmatig) zijn, bijvoorbeeld om dat u marktaandeel wil winnen of continuïteit wil genereren vanuit de aanbesteding.

Wilt u uw inschrijvingsstrategie bespreken met een ervaren aanbestedingsadviseur neem dan contact op met de Tender Services Group. Wij kunnen u adviseren hoe u optimaal gebruik maakt van de voorgeschreven gunningsmethodiek.

Een aanbesteding winnen met Tender Services Group

Tender Services Group is hét adviesbureau voor kennis en expertise bij (inschrijven op) aanbestedingen. Vanuit onze productlabels TenderService, TenderCoach, Trainingen in Tenders en TenderScope werken wij samen met ondernemers aan de beste kansen bij aanbestedingen en aan de professionalisering van opdrachtnemers en opdrachtgevers.

Kunt u wel ondersteuning gebruiken op het gebied van strategievorming (winnend onderscheidend vermogen creëren)? Dan bent u bij Tender Services Group aan het goede adres. Wij hebben sinds 2003 al meer dan 1000 bedrijven begeleidt, in werkelijk alle sectoren!