Van der Stelt

“Je moet duidelijk maken dat je beter bent dan de rest.”

“Eerlijk gezegd wil ik andere ondernemers niet zoveel vertellen over TenderCoach. In ieder geval mijn con-collega’s niet”, knipoogt Jeffrey Oldengarm van Van der Stelt BV. “Ik houd ze liever voor mezelf.”

Van der Stelt BV
Jeffrey Oldengarm is directeur van Van der Stelt BV. Inschrijven op aanbestedingen doet hij met regelmaat. Zijn bedrijf is namelijk gespecialiseerd in slibtransporten: ze vervoeren het afvalwater van huishoudens (wc, vaatwasser, bad, et cetera), kortom de inhoud van de riolering van een stad of dorp. Dat slib brengen ze naar een verzamelpunt, waar het meeste water wordt gezuiverd. Het vervuilde water dat overblijft, brengen ze naar installaties die het verder kunnen zuiveren en die het vuil indikken tot er niet meer dan stof overblijft. Opdrachten komen van de waterschappen in Noord-Holland, via aanbestedingsprocedures. En zo kruipt Jeffrey met regelmaat in de pen om in te schrijven op een nieuwe aanbesteding.

Een gouden greep
Het is alweer even geleden dat Jeffrey mee wilde doen met een belangrijke aanbesteding en tegen wat juridische vraagstukken aanliep. Iemand wees hem op TenderCoach. Het bleek een gouden tip. “Ik kreeg een helder antwoord op mijn vragen en we zijn meteen gaan samenwerken. Dat is me erg goed bevallen. Nu doen we alle aanbestedingen samen. Iedere keer is dat weer wat eenvoudiger, gaat het weer sneller.” Jeffrey legt uit hoe belangrijk het is om een aanbesteding goed te beschrijven. “Het ging bij slibtransport vaak om de laagste prijs, dan moet je laten zien dat je voldoet aan alle eisen. Nu gaat het niet meer om de laagste prijs, maar om de economische meest voordelige inschrijving (EMVI). Je moet dus duidelijk maken dat je beter bent dan de rest. In prijs, in kwaliteit én in service. TenderCoach is daarin onze sparringpartner.”

“TenderCoach stelt vragen en schudt ons wakker”
“Wat ik bijzonder fijn vind aan TenderCoach is dat zij zo lekker kritisch meekijken. Ze stellen vragen, schudden ons wakker. Ze leren ons te kijken naar wat de aanbesteder nu eigenlijk wil weten, wil lezen. En ze schrijven het verhaal voor ons uit, maken het op en sturen het in. TenderCoach kan dat veel beter dan ik. Zij schrijven in de sfeer van de overheid, ze weten welke taal bij de ambtenaar aansluit.” Jeffrey benadrukt: “Het verhaal is áf, dat is TenderCoach’s grootste meerwaarde.”

Een bevlogen team
Voor Jeffrey is het geen vraag meer dat hij al zijn aanbestedingen samen met TenderCoach zal oppakken. “TenderCoach helpt ons duidelijk te maken waarin wij ons onderscheiden. Ze zijn kritisch, samen met ons verdiepen ze zich in de eisen in de aanbesteding, in de prijs, in ons voorstel. Af en toe schuiven ze ook een aanbesteding naar voren: ‘Heb je deze al gezien?’. Dat is meedenken, daar houd ik van.” Of Jeffrey nog wat wil toevoegen? Hij hoeft er niet lang over na te denken: “Het is een klein team vol enthousiasme. Bevlogen. Dat zijn wij ook, dat mag ik wel.”

Share