Werken met TenderNed voor aanbestedende diensten

Als aanbestedende dienst moet u kunnen werken met TenderNed, het online platform van de Nederlandse overheid waarop alle aanbestedingen worden gepubliceerd. Daar komt het digitaliseren van alle communicatie rondom een aanbesteding bij. In deze verdiepingstraining leren wij u op een interactieve manier alles over TenderNed.

Waarom werken met TenderNed voor aanbestedende diensten?

Volgens de Aanbestedingswet 2012 bent u verplicht om via TenderNed Europese- en nationale aanbestedingen te publiceren. Sinds 1 juli 2017 is het ook verplicht om alle communicatie in het aanbestedingsproces digitaal te laten verlopen. Het doel van deze training is om u voor te bereiden op deze verplichting tot digitalisering. Voorafgaand aan onze training inventariseren wij uw specifieke wensen en behoeften om de training zo effectief mogelijk te maken.

Is deze training voor u?

Deze training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met aanbestedingen vanuit een aanbestedende dienst en is geschikt voor beginnende en gevorderde aanbesteders.

Inhoud training

In een dagdeel nemen wij de kern van het werken met TenderNed met u door. Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Registreren en inrichten van uw inkoopteam in TenderNed
 • Publiceren via TenderNed
 • Volledig digitaal aanbesteden via TenderNed met deelonderwerpen als beantwoorden van vragen, versturen van berichten, het openen en beoordelen van de inschrijvingen en het versturen van een gunningsbeslissing.
 • Blik vanuit de ondernemer op een digitale aanbesteding
 • Do’s en dont’s aanbesteden via TenderNed
Wat heeft u aan de training werken met TenderNed?
 • U kunt uw weg vinden op TenderNed en weet hoe u het systeem inricht en kan aan de slag met aanbestedingstrajecten.
 • U kunt een volledige aanbestedingsprocedure (zowel openbaar als onderhands) digitaal laten verlopen via TenderNed waarbij u rekening houdt met de inschrijvers.

Op aanvraag. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via info@tenderservicesgroup.com of 070 388 41 39.

Uw trainer
Frank van den Dool
Frank van den Dool

Beschikbare data

16 mei 2019

13.00 - 16.30

Aanmelden

18 juli 2019

13.00 - 16.30

Aanmelden

19 september 2019

13.00 - 16.30

Aanmelden

21 november 2019

13.00 - 16.30

Aanmelden

Andere trainingen

 • Werken met TenderNed voor aanbestedende diensten
  Als aanbestedende dienst moet u kunnen werken met TenderNed, het online platform van de Nederlandse overheid waarop alle aanbestedingen worden gepubliceerd. Daar komt vanaf 1 juli 2017 het digitaliseren van alle communicatie rondom een aanbesteding bij. In deze verdiepingstraining leren wij u op een interactieve manier alles over TenderNed.
 • Basiscursus Europees Aanbesteden door VdLC
  Regelgeving en jurisprudentie vormen de basis van het aanbesteden. Start daarom met een effectieve training over de aanbestedingswet 2012 of de nieuwe Europese richtlijn. Samen met het opleidingsinstituut VDLC, specialist in (Europese) aanbestedingen en wetgeving, heeft Tender Services Group een praktische training ontwikkeld.