TenderAcademy Cursus aanbestedingen

Learn it, do it, win it

Compleet curriculum over aanbesteden

Met onze TenderAcademy komen alle benodigde inzichten, kennis en expertise voor succesvol inschrijven op aanbestedingen samen in het enige complete curriculum van Nederland. In verdiepende learning tracks wordt ingegaan op alle aspecten van het tendervak.

  • 3 learning tracks, 10 modules, 9 cursusdagen
  • Kleinschalig: 6 tot 8 deelnemers
  • Exclusief: geen deelnemers van concurrerende organisaties
  • Gemiddelde waardering van 8,7

Inspirerend en effectief

In interactieve sessies reiken onze geselecteerde topexperts u, elk vanuit hun eigen perspectief en ervaring, de juiste competenties aan. De heldere thema’s en het gebruik van concrete cases aan de hand van de door ons ontwikkelde SAAR-methode maken de modules herkenbaar, inspirerend en effectief.

Voor wie?

De TenderAcademy is voor iedere professional die regelmatig met aanbestedingen te maken heeft, zoals bidmanagers, accountmanagers en tenderspecialisten, de juiste plek om nieuwe kennis op te doen of competenties te verbeteren. Ook organisaties die hun tenderteams willen opleiden of verder willen professionaliseren zijn bij de TenderAcademy aan het goede adres.

3 locaties én op locatie

De learning tracks worden aangeboden op locaties in Midden- en Noord-Nederland en België. Ook een incompany variant van de modules, aangepast op en gegeven in uw organisatie, is mogelijk. Vanaf 2025 is het curriculum eveneens in het Engels beschikbaar.

TenderAcademy Learning tracks

Stapt u in voor een sterke basis of wordt u zelf de winnende aanbestedingsexpert? Met onze 3 verdiepende learning tracks is de keuze aan u.

Fundamentals aanbestedings cursus

Fundamentals

Tijdens de learning track Fundamentals legt u in 3 compacte modules het fundament voor het winnen van aanbestedingen. U krijgt inzicht in de strategische waarde van in- en verkoop en leert relevante instrumenten toepassen voor verkoopsucces. Daarnaast leert u tenderplatforms te gebruiken en krijgt u handvatten voor de juiste voorbereiding op de aanbesteding.

“De wereld van aanbestedingen is complex en ik moet bewuster trajecten ingaan.” – Josca, Brocacef

Ontdek Learning Track Fundamentals

Learning track Essentials

Essentials

De learning track Essentials bestaat uit 4 actieve modules waarin onze experts u meenemen in het uitbrengen van het winnende bid. Daarvoor leert u de wet- en regelgeving omtrent aanbestedingen kennen om vervolgens competenties te ontwikkelen in het managen van het tenderproces en het schrijven. Ook de kunst van het onderhandelen komt uitgebreid aan bod bij deze cursus aanbestedingen

“Interactieve sessie, droge stof wordt goed behapbaar.” – Lotte Paauwe, AENC

Ontdek Learning Track Essentials

Learning track Expert cursus aanbestedingen

Expert

In de learning track Expert staat de vakinhoudelijke kennis over het aanbesteden centraal. Met drie verdiepende modules gaan onze specialisten in op het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de jurisprudentie in relevante rechtszaken en het maken van de juiste strategische keuzes op basis van de verschillende beoordelingssystematieken.

“De training is zeer toepasbaar en inspirerend.” – Dik Graaff, Bechtle Public

Ontdek Learning Track Expert

Gratis tips & tricks

Tender Services Group is boven alles een kennisorganisatie en wij maken die kennis graag voor u toegankelijk. Via ons TenderServices-abonnement heeft u onbeperkt toegang tot onze webinars en onze Kennisbank vol tips & tricks om het beste resultaat uit tenders te halen en korting op onze cursus aanbestedingen. Wilt u weten hoe dat werkt?

Onderwijs

Onderwijs en werkveld

Door onze nauwe samenwerking met het hoger en universitair onderwijs helpen we het aanbestedingsvak vooruit. De adviseurs van Tender Service Group geven regelmatig gastcolleges op onderwijsinstellingen en helpen jonge talenten zich te ontplooien met stages en afstudeeropdrachten. Ook wordt de inhoud van de TenderAcademy toegepast in de onderwijsontwikkeling van diverse hogescholen. Met ons netwerk vormen wij zo de verbindende schakel tussen het onderwijs en het werkveld.

Cursus Aanbestedingen bij TenderAcademy

Meer weten?

Kom langs in Scheveningen of Groningen