tsg-4380753

“We hebben alle aanbestedingen gewonnen.”

“Drie woorden die TenderCoach typeren?”, herhaalt Raymond Talsma van House of Lords. Zonder te aarzelen voegt hij ze meteen toe. “Professioneel, efficiënt en succesvol.”

House of Lords
Raymond Talsma is aan het woord. Samen met Leon Harinck is hij eigenaar van het succesvolle House of Lords. Raymond vertelt enthousiast over hun bedrijf. Hoe hij en Leon met z’n tweeën de stap naar het ondernemerschap waagden, per januari 2007, zomaar vanuit huis, na jarenlang voor gerenommeerde horecabedrijven te hebben gewerkt. Nu is House of Lords een organisatie van naam en faam. Ze verzorgen exclusieve catering. Ministeries, multinationals en grote bedrijven zijn trouwe afnemers. Soms doet House of Lords mee aan een aanbesteding. Om nieuwe mooie opdrachtgevers te winnen. Omdat dat belangrijk is voor de continuïteit.

“TenderCoach verdiept zich in jouw bedrijf”
Drie jaar geleden benaderde Raymond Talsma TenderCoach. Hij wist dat het Ministerie van Algemene Zaken een aanbesteding zou uitschrijven, en hij wilde die opdracht heel graag winnen. Hij zocht een expert en vond die in TenderCoach. De samenwerking begon met een bedrijfsscan. “Dat deed TenderCoach heel goed”, vertelt Raymond. “Ze voerden gesprekken met ons, de ondernemers zelf, en ook met de medewerkers. Dat gaf het team van TenderCoach een stevig beeld van de ins en outs van onze organisatie. Zo konden ze ons goed adviseren bij het inschrijven op de twee percelen van de aanbesteding.” En met resultaat. House of Lords won de hele aanbesteding. Dit jaar belde TenderCoach Raymond op. Ze brachten een aanbesteding onder zijn aandacht. Vers van de pers: ‘Eurojust zoekt een gerenommeerde evenementencateraar voor de komende vier jaar’. Zonder te aarzelen besloot hij opnieuw in te schrijven mét hulp van TenderCoach. En ja, ook deze opdracht werd House of Lords gegund. Het was feest bij de cateraar.

Oog voor detail
TenderCoach stelt zich op als kritische sparringpartner. “Ze helpen ons om ons verhaal naar de opdrachtgever te ‘vertalen’. Snapt de aanbestedende partij de essentie van wat wij bieden? Daar schrijven we naar toe”, legt Raymond uit. “Zo leggen we zelfs uit hoe we omgaan met gasten. We laten zien dat we ons in eetgewoonten van internationale bezoekers verdiepen. We maken duidelijk dat we bij een topoverleg rekening houden met het feit dat gasten aantekeningen willen maken. Dan dienen we de borden desnoods van de andere kant op. We beschrijven dat alles binnen handbereik van iedere gast is, zodat hij zijn tafelgenoten niet om de boter hoeft te vragen. Zo kan het overleg ongestoord verlopen. Het is belangrijk om dat allemaal uit te leggen, dat laat oog voor detail zien. Daarnaast hebben we mooie foto’s laten maken die het verhaal ook vertellen.”

“Ik doe alleen mee als we kunnen winnen”
“Er zijn wat dingen die je moet weten voor je aan een aanbesteding begint”, vertelt Raymond. “Inschrijven op een aanbesteding is samenwerken. Het is niet zo dat je de dikke stapel papier met een pen aan TenderCoach overhandigt, ‘succes’ roept en wegloopt. Niks ervan. De input komt van jou. TenderCoach analyseert, adviseert en vult aan. Daarvoor nemen ze een schat aan ervaring met zich mee. Ja, wij hebben veel van deze samenwerking geleerd, en er vooral ook veel aan gehad.” Lachend legt hij uit: “Samen met TenderCoach hebben we alle aanbestedingen gewonnen. Maar let wel, reken je niet rijk. Een aanbesteding betekent heel veel werk. Voor je eraan begint is het aan jou als ondernemer om goed te kijken of je een kans maakt om te winnen. Mijn raad: volg je onderbuikgevoel, dat doe ik ook, en overleg ook eens met TenderCoach. Zij zijn de experts.”

Op het vervolg
“TenderCoach is een expert op het gebied van aanbestedingen”, stelt Raymond. “Heel fijn is dat je elkaar in de loop van de tijd goed leert kennen. Zij weten wie jij bent, wat je wilt, en wij weten wat TenderCoach brengt. Daar zullen we nog lang op voortborduren. Een volgende aanbesteding pakken we weer samen op. Die is weer eenvoudiger, sneller klaar, er is nu al zoveel beschreven. We hebben een groot vertrouwen in TenderCoach en zijn trots op onze samenwerking.”

Share