Best Value for Procurement (BVP) interviewtraining

Meedoen aan een Best Value aanbesteding (ook wel prestatie-inkoop) vergt specifieke kennis. Dit type aanbesteding bestaat uit drie fasen; de voorbereiding, het interview en de concretiseringsfase. Het interview is vaak de doorslaggevende factor bij het gunnen van de opdracht. Voor een uitstekende voorbereiding en hogere slagingskans is er de BVP-interviewtraining.

Waarom Best Value interviewtraining?

Binnen een BVP-aanbesteding gelden minder standaarden en minimumeisen. Het komt echt aan op de kwaliteit van de opdracht. Een interview is vast onderdeel van dergelijke aanbestedingen. Voor een hoge gunfactor, moeten uw sleutelfunctionarissen zich daar optimaal op voorbereiden. Een interviewtraining door onze specialisten die vaker met dit bijltje hebben gehakt maakt u BVP-proof.

Is deze training voor u?

Deze training is bedoeld voor uw sleutelfunctionarissen die meedoen aan Best Value aanbestedingen en meer willen leren over specifieke kenmerken van Best Value aanbestedingen. De focus ligt op het interview als fundamenteel onderdeel van het selectie- en gunningsproces.

Inhoud BVP-training

In één dagdeel nemen wij de inhoud, de succesfactoren en valkuilen van een Best Value interview met u door zodat uw sleutelfunctionarissen optimaal voorbereid zijn op de interviews:

 • Op basis van aanbestedingsdocumenten, inschrijfformulieren en de BVP-techniek stellen onze specialisten interviewvragen op.
 • Zij simuleren een BVP-specifieke interviewsituatie en kijken daarbij naar zowel inhoud als situationele kenmerken.
 • Stap voor stap bespreken zij de onderdelen van de concretiseringsfase, de belangrijkste fase in een Best Value aanbesteding.
 • Praktische voorbereiding op de Best Value manier van werken.
Wat heeft u aan een Best Value interviewtraining?

U doet algemene kennis op over Best Value aanbestedingen en de interviews die daarbij horen en leert van docenten uit de praktijk. U krijgt tips en trics voor de specifieke BVP-aanbesteding waarvoor u in de race bent.

Uw trainer
Hugo t Hart
Hugo ’t Hart
Tip: Incompany trainingen aanbestedingen

Zijn er meerdere mensen in uw organisatie betrokken bij aanbestedingen? Dan is een incompany training vaak praktischer en voordeliger. Neem onze training ‘Werken met TenderNed’. Deze training wordt specifiek op uw organisatie toegespitst zodat u de voorbeelden direct in de praktijk kunt brengen. Een maatwerktraining kan ook een combinatie zijn van een training over sales- en bidmanagement en wet- en regelgeving bij aanbestedingen.

Beschikbare data

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op!

Andere trainingen

 • Basiscursus Europees Aanbesteden door VdLC
  Regelgeving en jurisprudentie vormen de basis van het aanbesteden. Start daarom met een effectieve training over de aanbestedingswet 2012 of de nieuwe Europese richtlijn. Samen met het opleidingsinstituut VDLC, specialist in (Europese) aanbestedingen en wetgeving, heeft Tender Services Group een praktische training ontwikkeld.
 • Trainingen Digitaal aanbesteden
  Wat is een aanbesteding? Waar vind ik de juiste informatie over aanbesteden en hoe bepaal ik of de opdracht haalbaar en realistisch is? Vragen waar iedereen die wil inschrijven op een aanbesteding mee te maken krijgt. Daarom is er de Basistraining (digitaal) aanbesteden waarbij u kennismaakt met de do’s en dont’s van deze formele overheidsprocedure ...
 • Best Value for Procurement (BVP) interviewtraining
  Het interview is vaak de doorslaggevende factor bij het gunnen van de opdracht. Voor een goede voorbereiding en hogere winkans is er de BVP interviewtraining van Tender Services Group.
 • Kennissessie: Introductie Aanbesteden
  Wilt u uw kansen op werken voor de overheid vergroten en dus meer weten over aanbestedingen? Kom naar onze kennissessie: Introductie Aanbesteden in Leeuwarden of Den Haag.
 • Maatwerktraining Aanbestedingen voor ondernemers
  Meer verdieping of strategie in aanbestedingen nodig? Laat onze adviseur contact met u opnemen om samen te kijken naar gerichte incompany trainingen of open trainingen op maat.